Hvordan påvirker for lidt søvn dit indtag af kalorier?

Oprettet d.

Hvordan påvirker for lidt søvn dit indtag af kalorier?

 

Et videnskabeligt metastudie har dokumenteret, at vi spiser næsten 400 kalorier mere og især mere fedt, når vi sover for lidt. Et hold hold forskere har gennemgået den videnskabelige litteratur om sammenhængen mellem søvn og energiindtag og kom frem til en helt klar konklusion: Man indtager mere energi med kosten efter en nat med for lidt søvn (3,5-5,5 timer) sammenlignet med en en god nats søvn (mere end 7 timer). Det større energiindtag ser ud til at skyldes en større trang til nydelse. Energiindtaget stiger gennemsnitligt med 385 kalorier, fordelt på mere fedt og mindre protein i kosten.

Desværre følges det øgede energiindtag ikke af ekstra fysisk aktivitet og heller ikke af forhøjet hvilestofskifte. I det lange løb må for lidt søvn derfor forventes at føre til øget vægt. Forfatterne foreslår, at rigelig søvn sammen med fysisk aktivitet og kostråd kan være en ny strategi til at undgå overvægt.

Har du svært ved at falde i søvn, når det er lyst udenfor? Med et Instant Night mørklægningsgardin kan du undgå dagslys, når du skal sove. Se det her.

 

Reference:  Al Khatib et al. 2017. The effects of partial sleep deprivation on energy balance: a systematic review and meta-analysis. European Journal of Clinical Nutrition 71: 614–624.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar